Crucea Roșie Română: oriunde, pentru oricine

Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie sprijină în fiecare an peste 160 de milioane de oameni aflați în situație de conflict, afectați de criză sau de dezastre naturale. Prin intermediul rețelei sale globale de aproximativ 17 milioane de voluntari și 450.000 de angajați, organizația oferă servicii umanitare relevante în timp util – arată președintele Societății Naționale de Cruce Roșie din România, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, într-un  mesaj transmis cu ocazia Zilei Internaționale a Crucii Roșii și Semilunii Roșii, 8 Mai.

În același mesaj, președintele Crucii Roșii Române subliniază că cele 190 de Societăți Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie au avut întotdeauna o abordare universală, călăuzită de principiile fundamentale: umanitate, imparțialitate, neutralitate, independență, voluntariat, unitate și universalitate.

„Suntem mândri că astăzi, în țara noastră, prin cei 5600 de voluntari și peste 350 de angajați, Crucea Roșie Română este implicată în numeroase proiecte la nivel național, precum: acordarea de suport celor nevoiași, intervenția la dezastre, acordarea de prim ajutor sau promovarea donării de sânge. Prin activitățile sale, Crucea Roșie Română a facut de nenumărate ori dovada faptului că este «oriunde, pentru oricine». Le mulțumesc tuturor celor care donează o parte din timpul, energia sau profitul lor către Crucea Roșie Română și îi îndemn pe toți să zâmbească, pentru că zâmbetul este simbolul universal al fericirii, mângâierii și împlinirii” – spune Costodele Coroanei române, adăugînd că anul acesta, de Ziua Internațională a Crucii Roșii și Semilunii Roșii, „dorim să sărbătorim dăruirea și impactul Crucii Roșii și al Semilunii Roșii, valorificând puterea unuia dintre cele mai universale simboluri – zâmbetul”. „Împreună, împărtășim povești pozitive despre schimbare și speranță prin intermediul apelului la acțiune: Împarte ce te face să zâmbești! Cu ocazia zilei de 8 Mai, sărbătorim curajul și realizările voluntarilor și angajaților noștri, care, prin implicarea și devotamentul lor, asigură menținerea angajamentului față de semenii noștri, în fiecare zi. Fiți Crucea Roșie!” – îndeamnă Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, președintele Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie