Corneştiul pe roţi de bicicletă

Cine a crezut acum câţiva ani că pe drumurile pline de gropi ale celor nouă sate componente ale comunei Corneşti va avea  loc o cursă ciclistă? Iată, în zilele noastre este posibilă organizarea unei competiţii, dar pe un carosabil reabilitat și modernizat.

Sâmbătă, 22 septembrie, în organizarea Primăriei Corneşti şi a Centrului de Informare şi Promovare Turistică  Lujerdiu, are loc prima ediție a competiţiei „Corneştiul pe roţi de bicicletă”. Startul se va da la ora 10:00 din faţa Centrului Turistic din Lujerdiu, iar sosirea va avea loc la „Casa Carmela” din satul Tiocu de Sus. Participanţii la această inedită cursă ciclistă vor avea ocazia să viziteze cele mai importante obiective turistice şi istorice de pe traseu: Biserica Mihai Viteazu (sec. XVI)  din  Lujerdiu,  Locuinţa Ţărănească din Stoiana, Biserica Romano-Catolică (sec. XVIII)  din Corneşti  şi Biserica Reformată (sec. XIII-XV) din satul Tiocu de Sus, dar pot admira şi peisajele deosebite din zonă.

Primirea participanţilor este programată de organizatori pentru sâmbătă, 22 septembrie, la ora 9:30, la Lujerdiu. Condiţii de participare: vârsta minimă 14 ani, cască de protecţie, vestă reflectorizantă.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul proiectului „Măsuri integrate în comunităţi marginalizate din Câmpia Transilvaniei.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie