Corina Creţu şi ministrul Sănătăţii au discutat, la Bruxelles, de următoarele etape în construcţia celor trei spitale regionale

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, şi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog au convenit asupra următoarelor etape privind construcţia celor trei spitale regionale, din Iaşi, Cluj şi Craiova, cu fonduri europene, în urma unei întâlniri pe care au avut-o miercuri la Bruxelles, informează AGERPRES.

Cele trei spitale regionale urmează a fi realizate cu expertiza Băncii Europene de Investiţii şi a Băncii Mondiale, avându-se în vedere finalizarea studiului de fezabilitate până în martie 2018 şi depunerea proiectelor până în luna aprilie a aceluiaşi an. Acordul vine ca urmare a validării desemnării sistemelor de management şi control ale Programului Operaţional Regional de către autoritatea naţională de audit, cât şi a îndeplinirii de către România a condiţionalităţii privind sănătatea.

În cadrul întâlnirii, comisarul european Corina Creţu a indicat şi susţinerea pe care fondurile politicii de coeziune o pot oferi îmbunătăţirii condiţiilor din spitalele din România. Aceasta vizează investiţii în centre comunitare integrate, unităţi ambulatorii, unităţi de primiri urgenţe şi telemedicină. Astfel, se are în vedere abordarea nevoilor critice din domeniul sănătăţii prin 280 de investiţii în îngrijirea comunitară şi ambulatorie, precum şi în modernizarea a 35 de unităţi de urgenţă.

România beneficiază de o alocare de peste 22 de miliarde de euro în cadrul politicii de coeziune, pentru perioada 2014 – 2020. În Programul Operaţional Regional, aproximativ 326 de milioane de euro sunt dedicate investiţiilor în domeniul sănătăţii, jumătate din această sumă fiind alocată construcţiei celor trei spitale regionale.

Articole din aceeasi categorie