Copiii rromi care au obţinut rezultate bune la olimpiade, premiaţi de prefect

Prefectul Ioan Aurel Cherecheş a acordat, vineri, în premieră pentru judeţul Cluj, diplome de merit mai multor copii de etnie rromă care au obţinut rezultate bune la olimpiada de Limba rromani, la faze judeţene sau naţionale, şi la olimpiada de Istoria şi Tradiţiile rromilor.

Acordarea premiilor a avut loc în cadrul unui eveniment organizat de Instituţia Prefectului judeţului Cluj, la iniţiativa Biroului Judeţean pentru Rromi. Pe lângă cei 20 de copii, au fost premiate şi asociaţiile neguvernamentale care au ca obiect de activitate incluziunea socială a rromilor.

“Apreciez faptul că societatea civilă se implică şi îi felicit pe cei care se implică spre îmbunătăţirea unor situaţii care sunt mai delicate. (…) Avem elevi cu rezultate foarte bune, trebuie să îi felicităm. Educaţia este calea dezvoltării şi merită această investiţie. Educaţia îşi produce efectele după mulţi ani de muncă, dar ele sunt cele mai sănătoase posibile”, a spus Ioan Aurel Cherecheş.

Printre copiii premiaţi se numără şi Elisei Rezmiveş, elev la Colegiul naţional “George Bariţiu” din Cluj-Napoca, care a obţinut locul 2 la Olimpiada naţională de Limba rromani şi locul 3 la Olimpiada naţională de Istoria şi Tradiţiile rromilor. Cei mai mulţi dintre copiii premiaţi provin din Cluj-Napoca şi din comuna clujeană Cămăraşu.

Articole din aceeasi categorie