Copiii de la Fundaţia „Porţile Deschise” au alergat spre taberele de vară

Zilele trecute, pe o căldură mare, pe stadionul din parcul municipiului Gherla a avut loc cea de a IX-a ediţie a „Crosului Taberei”.

Organizată de Fundaţia „Porţile Deschise”, de pe strada Armenească, tradiţionala competiţie de primăvară a reunit 60 de copii, alături de care au alergat şi cadrele fundaţiei, cea mai vârstnică participantă fiind doamna Elisabeth Wutke, din Elveţia, ea făcând parte din familia care sprijină funcţionarea acestei instituții de ocrotire socială.

S-au desfăşurat două serii de o jumătate de oră (5000 metri) pe pista stadionului de la marginea parcului. Prima serie s-a încheiat cu victoria elevului David Blăjan, iar la a doua cursă a ieşit învingător micuţul Fabian Raţ.

Scopul acestei întreceri este de a ajuta participarea copiilor de la Fundaţia „Porţile Deschide” la activităţile taberelor de vară, ce vor avea loc în acest an la Băişoara şi Mărişel.

Toţi concurenţii au primit din partea organizatorilor diplome, dulciuri şi jucării. Un gest frumos al cadrelor de la această fundaţie, care până la vacanţa de vară vor mai iniţia şi alte acţiuni educative şi cultural-sportive.

Ediţia din acest an a Crosului Taberei a fost onorată şi de city manager-ul municipiului Gherla, domnul  Vlad Bărbos, care, la fel, a sprijinit această competiţie dedicată copiilor.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie