Cooperatorii gherleni şi-au ales un nou preşedinte

Până la începutul anului 1990, comerţul gherlean a fost dominat de Cooperativa de Consum. Oraşul aproape că nu avea comerţ de stat, doar unul cooperatist. Pe atunci, Cooperativa avea o reţea de peste 50 de magazine şi un depozit teritorial de marfă, precum şi 488 de angajaţi. În prezent, Cooperativa mai deţine doar 11 unităţi comerciale, multe locaţii fiind închiriate.

Aceste date le-am aflat, zilele trecute, la Adunarea generală a membrilor cooperatori din localitate, „forumul” anual a unităţii. La eveniment au participat peste 50 de persoane, dintre care numai 29 lucrează şi în prezent, ceilalţi fiind pensionari. An de an, scade numărul magazinelor sau unităţilor de alimentaţie publică ale Cooperativei. Din ultima categorie mai funcţionează doar Grădina de vară, situată în mijlocul parcului din Gherla. Acolo se vor investi bani şi în acest an, pentru modernizarea restaurantului, care aducea mari venituri până în 1990. Dacă erau executate lucrări de modernizare încă de pe atunci, Grădina de vară putea ţine pasul cu noile restaurante construite după 1989. Dar, în timp ce privaţii investeau în amenajarea unor locaţii de acest gen, Cooperativa a stat pe loc. Au trecut de atunci 27 de ani, o perioadă lungă, dar ineficientă.

Preşedintele UJCC Cluj, economistul Simion Rus – prezent la lucrările adunării generale – a subliniat necesitatea modernizării magazinelor existente, ceea ce ar putea conduce şi la îmbunătăţirea cifrei de afaceri a comerţului cu amănuntul. Micul colectiv de muncă gherlean poate să facă mult mai mult pe această linie, dovada în acest sens fiind ocuparea locului III între unităţile coopertatiste din judeţul Cluj, asta după ce, mulţi ani Cooperativa din Gherla a ocupat locul I! Ca o noutate, amintim că la Adunarea generală a Cooperativei de Consum Gherla a fost ales în funcţia de preşedinte domnul Ioan Cornea, care slujeşte interesele acestei unităţi de 35 de ani. El l-a succedat în funcţie pe fostul preşedinte Vasile Pop.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie