Controverse şi acuzaţii privind proiectul de buget al Sălii Polivalente

*Opoziţia locală se declară consternată de cunoştinţele de „aritmetică Polivalentă” ale reprezentanţilor Sălii Polivalente*

Bugetul Sălii Polivalente – adoptat în şedinţa de luni a Consiliului Local – iscă, din nou, controverse. Directorul Polivalentei, Ionuţ Rusu, nu poate ieşi din colimatorul Opoziţiei locale, reprezentată de coaliţia PSD-ALDE din Consiliul Local, deoarece din datele prezentate de conducerea Sălii Polivalente, în acest an, se prognozează un profit al societăţii, în timp ce Consiliul de Administraţie anunţă o pierdere de două ori mai mare.
Totodată, consilierii locali PSD-ALDE acuză administraţia locală din Cluj-Napoca de încercarea blocării dezbaterii proiectului privind bugetul Sălii Polivalente pe acest an, bănuindu-l pe primarul Emil Boc de faptul că, de frica dezbaterii, proiectul cu pricina a fost publicat abia cu două ore înainte de întrunirea deliberativului.
Aleşii Opoziţiei locale se declară revoltaţi de faptul că proiectul de buget al societăţii a fost publicat pe pagina de internet a municipalităţii cu doar două ore înainte de începerea şedinţei de Consiliu Local de luni, 12 martie, susţinând că primarul Emil Boc a ţinut secret documentul, de frica dezbaterii publice. „Primăria Cluj-Napoca a încercat să blocheze dezbaterea asupra bugetului Sălii Polivalente pe anul 2018. Proiectul de buget a fost publicat pe pagina de internet a Primăriei cu două ore înainte de şedinţa de Consiliu Local, fiind introdus pe ordinea suplimentară, anexele la buget putând fi citite doar in timpul şedinţei. De frica dezbaterii publice, primarul Emil Boc a ţinut ascuns acest proiect până cu două ore înaintea dezbaterii, împiedicând studiul fundamentării bugetului şi a obiectivelor asumate pe anul 2018”, afirmă Dan Morar, liderul coaliţiei PSD-ALDE din deliberativul local.
Totodată, acesta se declară indignat de prestaţia managerului Sălii Polivalente, Ionuţ Rusu, arătând că acesta nu a reuşit să explice cum va gestiona veniturile societăţii. „În plenul Consiliului Local am asistat din nou la o dezbatere contabilă din partea directorului Rusu Ionuţ, acesta reuşind să prezinte doar care sunt veniturile şi cheltuielile, fără un calendar de evenimente, fără minima justificare a sumelor trecute în buget. Conducerea Sălii Polivalente îşi asumă o creştere a veniturilor faţă de anul trecut cu peste 1,3 mil de lei fără să ştim de unde vor veni aceste sume, şi un profit de 243.000 de lei – nişte cifre total nerealiste din punctul meu de vedere. ”, subliniază Morar. Totodată, acesta se declară siderat de cifrele supuse dezbaterii, arătând că directorul Sălii Polivalente se laudă că societatea va înregistra, în acest an, profit, dar, Consiliul de Administraţie anunţa, în cadrul unei şedinţe desfăşurate în luna februarie, o pierdere mai mare decât dublul profitului prognozat. „Este şi mai ciudat felul în care Consiliul de Adminitraţie al Sălii Polivalente prognozează o pierdere de 500.000 de lei, iar conducerea – profit. E încă un motiv să ne îndoim de îndeplinirea ţintelor asumate”, precizează liderul aleşilori locali ai coaliţiei PSD-ALDE, amintind faptul că, în şedinţa din 12 februarie, membri Consiliului de Administraţie, în anexa contractului de mandat, şi-au asumat o pierdere pentru acest an de 500.000 de lei, document votat, respectiv adoptat de CL. „Într-un oraş care se doreşte a fi deschis către cetăţeni, într-un an al sportului, lipsa de transparenţă a acţiunilor primăriei ne duce cu gândul la acţiuni de dinainte de Decembrie 1989. Ne-au pus în faţă nişte venituri total aiuristice, iar în ignoranţa lor au justificat creşterea cheltuielilor pe seama <<revoluţiei fiscale>>, fără să înţeleagă că venituri suplimentare generează cheltuieli aferente. A fost un buget făcut in grabă, pe ascuns, cu dorinţa de a nu generea dezbatere”, punctează şi consilierul Mihai Drăgoescu.
„Nici vorbă de viziune a conducerii, nici vorbă de calendar de evenimente, doar nişte cifre prezentate, fără o sustenabilitate. De aritmetică, ce să mai vorbim?!”, conchide Morar.

Adriana STUPAR

Articole din aceeasi categorie