Contracronometru / Frica păzește bostănăria

A fost o dată un derby și dacă n-ar fi fost nu s-ar mai povesti. Nervi mulți și fotbal puțin. Concluzia scurtă și zgârcită de la finalul unui meci care nu s-a ridicat la nivelul unei finale. Dan Petrescu și Mihai Teja, doi antrenori fricoși, care au sacrificat spectacolul în detrimentul unui rezultat care menține status-quo-ul în fruntea clasamentului. Cu alte cuvinte, meciul s-a jucat degeaba, iar momentul care i-a scos din amorțeală pe spectatori a avut loc după fluierul de final al centralului Istvan Kovacs și l-a avut în prim plan pe smardoiul cu veleități de manager Mihai Stoica. Oficialul vice-campioanei a vrut să-l altoiască pe Cristian Moldovan, antrenorul cu portarii în tabăra gazdelor. Dacă tot l-am amintit pe Istvan Kovacs, să mai scriem că centralul din Carei tocmai a fost nominalizat de UEFA pentru a arbitra la turneul final al Campionatului European de Tineret, care va avea loc în perioada 16-30 iunie, în Italia și San Marino. La eveniment va fi prezentă și România.

De la revenirea lui Dan Petrescu în Gruia, CFR este ca și eliminată din Cupa României, are un singur succes și două remize albe. Bănui că nu sunt chiar rezultatele la care au visat fanii campioanei, mai ales că echipa favorită a mers ca un ceas elvețian în mandatul interimarului Alin Minteuan, sub bagheta căruia clujenii n-au călcat strâmb, înregistrând victorii pe linie. Mă întreb dacă conducerea n-a greșit retrogradându-l pe Minteuan? Ceea ce irită tribunele este faptul că CFR se exprimă greoi și în ultimele două meciuri a lăsat impresia că nu-și dorește altceva decât să nu piardă. Punct ochit, punct lovit. Lui Dan Petrescu să-i spună cineva că meciurile din Gruia se joacă, totuși, cu spectatori și încă vii, care nu sunt deloc încântați de ceea ce văd.

CFR este campioană la jumătatea play-off-ului și s-ar putea ca țârâiala lui Petrescu să țină încă cinci etape, dacă FCSB se mai împrăștie pe undeva. Lupta pentru titlu rămâne deschisă numai pentru primele două clasate, în condițiile în care CSU Craiova a fost învinsă de Viitorul Constanța și se află la opt puncte de primul loc. Eșecul cu echipa lui Hagi i-a fost fatală italianului Devis Mangia, care a fost demis. Cu acesta la timonă, CSU Craiova a câștigat în sezonul trecut Cupa României.

 

Cristian FOCȘANU

Articole din aceeasi categorie