Consulul R.F. Germania la Sibiu, în vizită la Consiliul Judeţean Cluj

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vákár István, a primit miercuri, 13 iunie 2018, vizita domnului Hans Erich Tischler, consul al Republicii Federale Germania la Sibiu. Scopul întâlnirii a fost acela de a analiza stadiul dezvoltării relaţiilor româno-germane, precum şi de a identifica noi domenii de colaborare şi posibilităţi de a încheia noi parteneriate bilaterale în multiple arii de interes.
În acest context, vicepreşedintele forului administrativ judeţean a prezentat, în detaliu, facilităţile pe care Parcurile Industriale administrate de Consiliul Judeţean le oferă investitorilor prin intermediul TETAROM S.A. Având în vedere importanţa unor resurse umane adecvate în procesul de dezvoltare a unei companii, Vákár Istvan a evidenţiat faptul că judeţul Cluj este cel de-al doilea centru universitar al ţării, care deţine o forţă de muncă înalt calificată şi vorbitoare de limbi străine.
La rândul său, oaspetele străin s-a arătat interesat, în principal, de cooperarea în domeniul economic, în contextul dezvoltării unor noi afaceri pe teritoriul celor două ţări, care să fie mutual avantajoase şi să aducă beneficii tuturor celor implicaţi. De asemenea, oficialul german şi-a manifestat dorinţa de construire a unui cluster sau a unui incubator de afaceri româno-german care să înglobeze tineri întreprinzători şi să le ofere sprijinul necesar în procesul de creare a unei companii.
Totodată, consulul Republicii Federale Germania la Sibiu şi-a exprimat intenţia de a facilita realizarea unor parteneriate între firmele germane şi universităţile din Cluj, în ideea dezvoltării şi aprofundării relaţiilor dintre Germania şi zona Transilvaniei, precum şi introducerea unor curse aeriene între Cluj şi oraşe din Germania.
În final, reprezentanţii celor două părţi au stabilit modalităţile viitoare de schimb de informaţii şi au decis să analizeze împreună ideea derulării în perspectivă a unor proiecte de interes comun, în special în domeniile economic şi cultural.

Articole din aceeasi categorie