Consiliul Național al Rectorilor și-a suspendat participarea la proiectul CNMR

Consiliul Național al Rectorilor (CNR) a decis „suspendarea pe termen nelimitat” a participării la proiectul „Coaliția Națională pentru Modernizarea României” (CNMR), subliniind că acest organism „a fost, este și trebuie să fie dincolo de opțiunile politice ale fiecărui rector”, informează AGERPRES.

„Am fost alături în proiectul «Coaliția Națională pentru Modernizarea României» pentru că am crezut și credem că împreună putem fi mai puternici, mai responsabili, mai solidari și mai angajați în modernizarea României. Cu toate acestea, suntem nevoiți să afirmăm clar că nici CNMR și nici o altă formulă guvernamentală sau nonguvernamentală nu pot subordona CNR. Astăzi, Consiliul Național al Rectorilor a luat decizia de a suspenda pe termen nelimitat participarea noastră la CNMR. Fiecare membru al comunității academice are dreptul la propria lui opinie politică, are dreptul de a exprima propriile opinii și convingeri, însă CNR, în ansamblul său, este și trebuie sa fie garantul instituțional al echidistanței și imparțialității instituțiilor universitare. (…) Mulțumim CNMR pentru colaborarea avută, însă dorim să păstrăm universitățile în afara jocului politic! Suspendarea noastră este fermă, neechivocă și pe termen nelimitat”, se precizează într-un comunicat al CNR.

Consiliul Național al Rectorilor, singura structură națională care reunește toți rectorii universităților de stat și particulare acreditate, „a acționat și acționează pentru dezvoltarea structurilor parteneriale în scopul consolidării rolului mediului universitar în asumarea deciziei publice în România” – se mai precizează în comunicat.

Coaliția Națională pentru Modernizarea României este condusă de Alexandru Cumpănașu.

Articole din aceeasi categorie