Consiliul Judeţean Cluj schimbă strategia în cazul lucrărilor de întreţinere şi asfaltare de drumuri

Consiliul Judeţean Cluj a anunţă că a dispus ca de acum înainte să fie prelevate probe din asfalt după finalizarea lucrărilor de modernizare şi întreţinere a fiecărui sector de drum judeţean. Măsura a fost luată în scopul verificării conformităţii standardelor şi a cerinţelor de calitate corespunzătoare lucrărilor de asfaltare.
„Fiind investiţii finanţate din bani publici ne dorim ca lucrările care vizează întreţinerea şi îmbunătăţirea infrastructurii rutiere judeţene să fie la un nivel calitativ cât mai ridicat, cu o durată de viaţă cât mai lungă şi care să satisfacă necesităţile de mobilitate ale tuturor utilizatorilor”, a declarat Alin Tişe, şeful CJ Cluj. Primele probe au fost prelevate din tronsonul de drum judeţean DJ 109D Costa-Vişea, unde recent au fost finalizate lucrările de asfaltare pe o distanţă de 5,8 kilometri. Probele vor fi analizate ulterior într-un laborator de specialitate în vederea verificării calităţii stratului de asfalt, mai precis a grosimii şi consistenţei acestuia.
Măsura de prelevare de probe din asfalt dispusă de Consiliul Judeţean Cluj vine după ce pe mai multe sectoare de drumuri judeţene au apărut cratere şi gropi la scurt timp după ce au fost modernizate. Făclia de Cluj a semnalat recent că drumul judeţean 103 N, care face legătura între localitatea Şaula şi limita cu judeţul Sălaj, are deja porţiuni aproape impracticabile din cauza gropilor, deşi a fost modernizat în urmă cu doi ani.
C.P.

Articole din aceeasi categorie