Conferinţă pe teme religioase la Gherla

Duminica, 21 februarie, la Sfînta Liturghie de la ora 10:00, în Parohia „Sf. Cuv. Parascheva” Gherla IV de pe strada Plugarilor va fi prezent pr. dr. Mihai Andrei Aldea – teolog, istoric, doctor în filologie.

Cuvîntul de învăţătură va avea tema „Criza duhovnicească în societatea contemporană”. Cu această ocazie va fi evocată personalitatea părintelui Iustin Pârvu, Duhovnicul Ortodoxiei Româneşti, odată cu împlinirea a 97 de ani de la naşterea sa pămîntească. Părintele Iustin a fost un exemplu de vieţuire desăvîrşită şi împlinire a poruncilor evanghelice în mult încercatul veac al creştinismului obidit de comunism şi de neo-comunism, ale cărui urmări sînt vii şi lucrătoare şi astăzi, impresurînd viaţa creştinilor din cetate pînă în Biserică.

După conferinţă, va urma o întîlnire de suflet, cu un dialog deschis, de la ora 12:00, pentru copiii şi tinerii din cadrul parohiei. După-amiază, de la ora 15:00, la cinematograf, pr. dr. Mihai Andrei Aldea va susţine conferinţa cu tema „Provocările contemporane în spaţiul românesc, între eroism şi trădare”. Manifestarea de la Gherla se va încheia cu un moment artistic.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie