Conferinţă naţională, la MNIT: Artă şi meşteşug. Atelierele ceramice din provinciile Dacia şi Moesia Inferior

În perioada 23-25 iunie se desfăşoară, la Cluj-Napoca, lucrările conferinţei naţionale „Artă şi meşteşug. Atelierele ceramice din provinciile Dacia şi Moesia Inferior” – eveiment organizat de Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei.

Potrivit organizatorilor, scopul principal al conferinţei este acela de a pune în evidenţă stadiul cercetărilor Arta-si-mestesugprivind activitatea atelierelor ceramice din provinciile Dacia şi Moesia Inferior, respectiv a celor descoperite pe teritoriul actual al României, în încercarea de a realiza o sinteză privind industria ceramicii în epoca romană la noi în ţară.

Conferinţa este prima de rang naţional, în domeniul ceramicii romane, organizată în România, şi are rolul de a pregăti preliminariile Congresului Internaţional al Asociaţiei Rei Cretariae Romane Fautores (al specialiştilor în domeniul  ceramicii romane), care se va desfăşura la Cluj-Napoca, în anul 2018, fiind organizat de MNIT, în parteneriat cu UBB, IAIAC, muzeele din Alba Iulia, Zalău, Turda şi alte instituţii de profil din ţară – precizează organizatorii.

Lucrările conferinţei se desfăşoară în Sala de conferinţe a Hotelului Victoria (23-25 iunie), precum şi la sediul Muzeului Naţional al Transilvaniei, din str. Constantin Daicoviciu nr. 2, etaj I (sala de curs), în 24 iunie după-amiază.

M. T.

Articole din aceeasi categorie