Conferință internațională dedicată Științelor Vieții, la USAMV Cluj-Napoca

Firme și personalități din România, Franța, Norvegia, Chile și Peru, reprezentȃnd universități, institute de cercetare, precum și clusterele Transylvania Lifestyle, Gusturi Transilvane, European Cosmetic Valley – Cosmetics4Wellbeing, Agenția Universitară a Francofoniei (AUF-BECO), participă, în perioada 30 mai – 1 iunie, la Cluj-Napoca, la prima ediție a Conferinței Internaționale dedicată Științelor Vieții și Tehnologiilor asociate, ȋmbunătățirii calității vieții și bunăstării.

În cadrul evenimentului, organizat de Institutul de Cercetări Horticole Avansate ale Transilvaniei (ICHAT) și Institutul de Științele Vieții (ISV) din cadrul USAMV Cluj-Napoca, vor fi abordate aspecte științifice interdisciplinare și multidisciplinare, în cinci sesiuni de prezentări despre horticultură, arhitectură de peisaj, planificare spațială, alimente și nutriție, cosmetice naturale, industrii inovative și multisenzoriale. De asemeni, programul va include și Colocviul Francofon dedicat unui stil de viață sănătos, la tineri.

”Ceea ce personalizează această conferință, pe lȃngă noutățile știițifice și tehnologice prezentate ȋn sesiuni, este directa interacțiune a cadrelor didactice, a studenților și publicului cu firme cu diverse profiluri, de la producători de alimente, la producători de cosmetice și parfumuri, la restaurante, creatori de modă, de design ambiental. Sunt incluse ȋn program două festivaluri de prezentare a realizărilor universității (Festivalul Alimentului și Festivalul Horticulturii), 12 ateliere multisenzoriale (cu prezentări de produse cosmetice naturale, parfumuri, design vestimentar, grădini suspendate, aranjamente florale, degustări cafea, bere sau vinuri), precum și expoziții de prezentare a produselor de către firme, de la textile-fashion design, lemn-mobilă, ceramică-sticlă, textile și artizanat, ICT-robots, la cultura gastronomică și artă culinară”, precizează prof. dr. Carmen Socaciu, USAMV Cluj-Napoca.

Conferința este organizată în parteneriat cu Academia Română, Academia de Științe Agricole și Silvice, Clusterul Transilvania LifeStyle și Clusterul Gusturi Transilvane, Centrul de Afaceri Transilvania, Consiliului Orașelor și Regiunilor Dunării, dar și cu sprijinul unor organizații CLUJTER – Consorțiul Clusterelor Transilvane, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

M. T.

Articole din aceeasi categorie