Conferinţă: Închisoarea Gherla pe harta Gulagului românesc

Sâmbătă, 18 februarie, de la ora 16:00, la Casa Municipală de Cultură Gherla va avea loc o conferinţă pe tema „Vindecarea prin memorie. Închisoarea din Gherla pe harta Gulagului românesc”, eveniment organizat de Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului de la Nicula şi Protopopiatul Ortodox Gherla (preot protopop Paul Iulian Isip), în parteneriat cu Primăria Municipiului Gherla.

Conferinţa va fi susţinută de conf. univ. dr. Radu Preda, directorul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc şi va fi deschisă de Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, arhiepiscopul şi mitropolitul Clujului. În cadrul manifestării, Corala „Sfânta Ecaterina” a Asociaţiei Tinerilor Creştini Ortodocşi Gherla şi Corala Preoţilor din Potopopiatul Gherla vor susţine un concert de muzică creştină.

Anul 2017 a fost consacrat de Patriarhia Română omagierii apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, iar unul din cele mai crunte locuri de teroare din România comunistă a fost renumita închisoare de la marginea oraşului Gherla.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie