Conferința anuală AsoP România: Peisagistică – educație și profesie

Personalități de renume din domeniul arhitecturii peisajului din țară și străinătate (Ungaria, Serbia, IFLA Europe și ECLAS) participă, în perioada 1 – 2 martie, la Cluj-Napoca, la prima ediție a Conferinței Anuale AsoP România ”Peisagistică – educație și profesie”.

Tema evenimentului – organizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, în parteneriat cu Asociația Peisagiștilor din România (AsoP) – este „Educație și profesie în peisagistică”, fiind este relaționată cu evoluția domeniului peisagisticii din Europa de Est după căderea comunismului.

Potrivit organizatorilor, conferința va include două sesiuni de prezentări și dezbateri cu privire la educație și profesie, două workshop-uri cu tematica „irigații și tăieri aplicate arborilor”, susținute de firme și specialiști din domeniu, o expoziție, precum și vizite în cadrul USAMV Cluj-Napoca – Facultatea de Horticultură, Departamentul Peisagistică.

”O premieră legată de eveniment, foarte importantă pentru educație și profesie, este colaborarea dintre AsoP România și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca – Facultatea de Horticultură și Societatea de Horticultură şi Silvicultură din Transilvania (SHST). O relație de bună colaborare între instituțiile de învățământ, organizații, fundații, asociații și societăți din domenii de profil și conexe este benefică, iar beneficiile se extind atât asupra procesului de învățământ, a profesiei, cât și asupra tuturor celor implicați direct sau indirect în dezvoltarea, reglementarea și perfecționarea domeniului peisagisticii în România. Faptul că prima ediție a  conferinței se va desfășura la Cluj-Napoca ne bucură și suntem onorați să fim gazdele acestui eveniment, alături de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca – Facultatea de Horticultură și Societatea de Horticultură și Silvicultură din Transilvania (SHST)” – precizează, într-un comunicat remis presei, dr. Peis. Păunița Iuliana Boancă, președintele Filialei Teritoriale Nord-Vest a AsoP.

Conferința – dedicată profesioniștilor din domeniu, studenților și cadrelor didactice, reprezentanților administrațiilor publice, dar având și o dimensiune publică, având în vedere că expoziția, atelierele de lucru, conferințele, și dezbaterile vor fi deschise tuturor celor interesați – va avea loc la Institutul de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei (ICHAT), Amfiteatrul Verde, din cadrul USAMV Cluj-Napoca.

M. T.

Articole din aceeasi categorie