Conducerea Consiliului Judeţean a căzut la pace cu managerul revistei “Tribuna”

Arman• Arman şi-a arătat disponibilitatea de a anula deciziile de concediere a celor trei redactori •

După două zile de negocieri, conducerea CJ pare să-l fi convins pe managerul revistei “Tribuna”, Mircea Arman, de faptul că deciziile de concediere a celor trei redactori – Ştefan Manasia, Claudiu Groza şi Pavel Azap – trebuie anulate. „Am această disponibilitate, dar trebuie să găsim o soluţie care să ne permită şi din punct de vedere juridic să facem acest lucru”, a precizat Arman pentru “Făclia”.

Potrivit vicepreşedintelui CJ, Vakar István, în cadrul celor două „runde” de negocieri pe care le-a purtat marţi şi miercuri cu Arman, managerul publicaţiei s-a declarat cooperant, exprimîndu-şi disponibilitatea de a renunţa la actele de demitere a celor trei redactori, cu preţul păstrării sale în funcţie. „Domnul Arman a fost foarte deschis, a spus că doreşte să existe o viaţă normală în cadrul revistei, fiind de acord cu retragerea acelor decizii. Mi-a spus că nu-şi pune problema unei demisii, din contră, şi-a exprimat dorinţa de a îmbunătăţi managementul revistei şi de a rezolva problemele de comunicare – care se pare că au existat între dînsul şi unii angajaţi ai publicaţiei”, a declarat Vakar. Totodată, acesta a estimat că rezultatul discuţiilor purtate ar putea prinde contur la începutul săptămînii viitoare.

Amintim că membrii Comisei de învăţămînt, cultură, artă şi religie din cadrul CJ au decis, la începutul acestei săptămîni, să recomande plenului forului judeţean schimbarea lui Arman din funcţia de manager al publicaţiei, propunere ce ar fi trebuit discutată în cadrul şedinţei CJ din 25 iunie. Decizia a venit în urma analizării situaţiei de la revista “Tribuna”, pe baza raportului întocmit de comisia de control special constituită în cadrul administraţiei judeţene – for căreia publicaţia îi este subordonată -, document care arată că unele decizii ale noului manager al revistei “Tribuna”, Mircea Arman – în special concedierea celor trei redactori şi alte sancţiuni disciplinare aplicate de Arman – nu sînt bazate pe temeiuri legale.

Conducerea CJ a subliniat că intenţionează să rezolve conflictul pe care amiabilă, aceasta fiind singura soluţie pentru evitarea unor acţiuni în instanţă.

Precizăm că Mircea Arman a cîştigat concursul pentru postul de manager al revistei în luna decembrie a anului trecut. Potrivit contractului de management, activitatea acestuia nu poate fi evaluată mai devreme de 12 luni de la cîştigarea concursului, dar, în cazul în care, în urma evaluării activităţii, managerul obţine o notă mai mică de 7, acesta este considerat destituit în mod automat.

Adriana STUPAR

Articole din aceeasi categorie

    Nu exista articole asemanatoare