Conducător auto sub influenţa alcoolului, implicat într-un accident rutier, depistat de polițiști

Polițiștii rutieri au depistat un conducător auto care avea o alcoolemie de peste 1,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză fusese implicat într-un accident rutier.

„La data de 5 decembrie, în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Biroul Rutier, au depistat un conducător auto aflat sub influența alcoolului. Bărbatul în vârstă de 45 ani, din Cluj-Napoca, fusese implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale, pe raza municipiului. Cel în cauză, aflându-se sub influența alcoolului, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare la intersecția străzilor Paris și Porumbeilor, intrând în coliziune cu niște stâlpi ornamentali. În urma testării bărbatului cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de peste 1,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge” – informează IPJ Cluj.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, faptă prevăzută de Codul penal.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie