Conducător auto implicat într-un accident rutier mortal, identificat și reținut de polițiști

Polițiștii clujeni au identificat și reținut un conducător auto implicat într-un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, care a plecat de la locul producerii acestuia.

„La data de 6 ianuarie, în jurul orei 20:35, pe DC 140, pe raza comunei Gârbău, în afara localității, s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, conducătorul autovehiculului părăsind locul accidentului, fără încuviințarea poliției. Conform verificărilor efectuate, conducătorul unui autovehicul care circula pe DC 140, pe raza comunei Gârbău, ar fi surprins și accidentat un bărbat de 43 de ani, din comuna Sânpaul, localitatea Șardu, care, în calitate de pieton, s-ar fi deplasat pe drumul comunal. Pietonul a fost găsit în stare gravă, fiind declarat decesul acestuia la fața locului de către echipajul medical. Pentru stabilirea circumstanțelor exacte în care s-a produs accidentul și identificarea conducătorului auto a fost constituită o echipă complexă, formată din polițiști din cadrul Serviciului Rutier, Poliției orașului Huedin, Secției 8 Poliție Rurală Huedin și ai Serviciului Criminalistic, aceștia demarând de îndată verificări. Astfel, la data de 7 ianuarie a.c. a fost identificat un tânăr de 18 ani, din comuna Mintiu Gherlii, bănuit că ar fi condus autovehiculul care l-a accidentat pe bărbatul în vârstă de 43 de ani” – informează IPJ Cluj.

În baza probatoriului administrat, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, fapte prevăzute de Codul penal.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie