Conducătoare auto, sub influenţa alcoolului, depistată transportând minori pe raza oraşului Huedin

Poliţiştii au depistat o conducătoare auto, sub influenţa alcoolului, care transporta patru minori, pe raza oraşului Huedin. În urma opririi, aceasta nu a respectat indicaţiile poliţiştilor, iar pasagerul din dreapta a manifestat un comportament recalcitrant şi agresiv faţă de poliţişti. Cei doi adulţi au fost reţinuţi, iar copiii au fost internaţi în centre specializate – informează IPJ Cluj.

„La data de 16 iulie a.c., în jurul orei 16:30, în urma unui apel prin 112, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Huedin au oprit pentru control un autoturism care circula pe DN1 E60, pe raza oraşului Huedin, întrucât nu îşi păstra direcţia de deplasare, având un traiect sinuos în trafic. Cu ocazia controlului, s-a constatat că la volan se afla o femeie, iar în interior se mai aflau un bărbat şi patru copii minori, cu vârste cuprinse între 4 luni şi 10 ani. Conducătoarea auto a fost invitată la sediul Poliţiei, însă aceasta nu a respectat  dispoziţiile poliţiştilor şi şi-a continuat deplasarea, motiv pentru care poliţiştii au pornit în urmărirea autovehiculului. După circa un kilometru, conducătoarea auto a oprit, moment în care pasagerul a început să adreseze ameninţări cu acte de violenţă poliţiştilor, impunându-se încătuşarea şi conducerea acestuia la sediul Poliţiei. Pe traseu, în autospeciala de poliţie, cel în cauză a continuat să aibă cu comportament recalcitrant şi violent. Conducătoarea auto a fost testată de către poliţişti cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cei doi adulţi, în vârstă de 40 şi 32 de ani, din Bacău, soţ şi soţie, au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către reprezentanţii parchetului” – se precizează într-un comunicat al IPJ Cluj, remis, luni, presei.

Conform comunicatului, poliţiştii au sesizat de îndată Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţie a Copilului Cluj, pentru dispunerea unor măsuri de protecţie în ceea ce îi priveşte pe cei patru minori, copii ai celor doi. Minorii în vârstă de 6, 8 şi 10 ani au fost internaţi la un centru de minori din Huedin, iar o fetiţă de 4 luni a fost internată la spital, în cazul acestora urmând a fi efectuate evaluări de către organele specializate.

Cercetările continuă în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi ultraj, fapte prevăzute de Codul penal.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie