Condiţii neschimbate la accesarea fondurilor europene pentru investiții agricole

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat că pentru accesarea fondurilor nerambursabile prin intermediul submăsurilor agricole din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), solicitanții de finanțări europene vor respecta criteriile generale de eligibilitate aplicabile în sesiunile anterioare.

Fermierii care vor să depună o cerere de finanțare pentru a dezvolta o investiție în sectorul agricol, vor folosi la calculul dimensiunii economice a exploatației agricole Coeficienții de producție standard 2013, conform Reţelei de Informaţii Contabile Agricole (RICA). Nu se va folosi pentru calcularea dimensiunii exploatațiilor versiunea din 2010 a listei coeficienților de producție standard. De asemenea, solicitanții vor avea în vedere aceleași specii prioritare valabile în sesiunile din 2017, ele fiind prevăzute în fișele măsurilor din cadrul PNDR.

Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR, a precizat că la depunerea cererilor de plată „condițiile generale de depunere nu se vor schimba față de sesiunea din 2017, însă vor fi câteva modificări privind alocarea, pragurile de calitate și acordarea punctajului aferent fiecărui criteriu de selecție”, care vor fi comunicate „în cel mai scurt timp”.

Lista coeficienților de Producție Standard 2013 poate fi consultată pe pagina de internet www.madr.ro, secțiunea Agricultură Reţeaua de Informaţii Contabile Agricole (RICA) – Coeficienți pentru calcul Unitatii de Dimensiune Economică și a tipologiei exploatației agricole. Lista coeficienților de Producție Standard 2013 va fi disponibilă în cadrul cererii de finanțare pentru fiecare submăsură în parte, la momentul publicării acesteia pe pagina de internet a Agenției (www.afir.info) în secțiunea Consultare Publică și, ulterior, în pagina fiecărei submăsuri deschise pentru finanțare.

Articole din aceeasi categorie