Concurs ştiinţifico-militar pentru studenţii medicinişti

Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) Târgu Mureş a lansat, în premieră naţională, un concurs ştiinţifico-militar pentru studenţii medicinişti din România, în cadrul campaniei #WeAreNATO, organizată de Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Educaţiei Naţionale, cu sprijinul Diviziei de Diplomaţie Publică a NATO, informează AGERPRES.

Comandantul Institutului Medico-Militar, colonel doctor Mihail-Silviu Tudosie, a declarat că acest concurs, intitulat „Cea mai bună lucrare cu tematică militară prezentată într-o sesiune de comunicări ştiinţifice a studenţilor din instituţiile de învăţământ superior cu programe de studii în medicină şi farmacie”, se adresează nu doar studenţilor la medicină militară, ci tuturor studenţilor din universităţile de medicină şi farmacie din ţară. „Lucrările vor fi înscrise online, fiecare participant va trebui să completeze toate câmpurile obligatorii pe site-ul UMFST Târgu Mureş (…) Juriul care va fi format la UMFST, organizatoarea acestui concurs, se va întruni până la 1-30 septembrie, iar premiile se vor acorda la Cercul Militar Naţional de către Ministerul Apărării Naţionale (…). Este un concurs în premieră, mai ales că este un concurs cu tematică combinată ştiinţifico-militară, şi pentru Institutul Medico-Militar este o onoare şi o mândrie de a participa cu studenţii de la medicină militară, alături de ceilalţi studenţi de la universităţile de medicină şi farmacie din România, la acest concurs. Institutul Medico-Militar este partener al UMFST şi, aşa cum ne-am obişnuit, suntem cooptaţi în toate activităţile UMFST”, a precizat col. Mihail-Silviu Tudosie.

Campania #WeAreNATO, în cadrul căreia a fost lansat concursul ştiinţifico-militar, se desfăşoară în contextul în care, în anul 2019, se împlinesc 15 ani de la aderarea României la NATO şi 70 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord-Atlantice. Această campanie se desfăşoară pentru al doilea an consecutiv în România, este organizată în mai multe ţări aliate şi îşi propune să crească încrederea publicului tânăr în capacitatea structurilor Alianţei de a proteja populaţia şi teritoriul aliat.

Campania #WeAreNATO se concentrează, în special, pe facilitarea accesului tinerilor la informaţii despre NATO prin manifestări dedicate acestora, sprijinite şi de o componentă adaptată mediului virtual.

Articole din aceeasi categorie