Concurs naţional pentru elevi: „Diversitatea – O șansă în plus pentru viitor”

Elevii din toată țara sunt invitați să formeze echipe multiculturale și să se înscrie la concursul național „Diversitatea – O șansă în plus pentru viitor”, ediția a XII-a, organizat de Ministerul Educaţiei Naționale, în parteneriat cu Asociaţia “Divers”.

Potrivit organizatorilor, concursul „este o provocare adresată elevilor din toată țara”, care sunt invitați să formeze echipe de câte 5 elevi (fete şi băieţi ), iar cel puţin un membru al echipei să aparţină unei alte etnii decât cea majoritară. Concurenţii vor realiza o probă creativ-artistică, probă care trebuie să reflecte viziunea lor despre diversitate. Aceasta va fi prezentată pe plan local, în cadrul unui mic spectacol filmat. Filmul va participa la o preselecție, la care juriul va selecta participanții la faza națională a concursului. Filmul trebuie trimis în format electronic, până în data de 3 mai 2018, la Asociația Divers, la adresa de e-mail office@divers.org.ro sau prin poștă.

La faza națională din Măgurele, județul Ilfov (3-6 iunie 2018), echipele vor parcurge o probă teoretică cu întrebări tip grilă din domeniile educaţiei civice şi istoria, tradiţiile şi obiceiurile minorităţilor naţionale, respectiv proba creativ-artistică prezentată la faza locală.

Termenul limită pentru înscrierea la concurs este 16 aprilie. Detalii despre concurs (regulament, fișă de înscriere), în pagina web a asociației Divers, www.divers.org.ro/

M. T.

Articole din aceeasi categorie