Concurs interactiv: „În slujba țării și a neamului românesc”

În cadrul manifestărilor dedicate împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai, Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului și Consiliul Județean Cluj, organizează un concurs de cultură generală, intitulat „În slujba țării și a neamului românesc”.

La concurs vor participa 100 de elevi de liceu, care vor răspunde la întrebări referitoare la viața și activitatea a 100 de mari personalități naționale ale secolului al XX-lea și a 100 de mari personalități clujene din aceeași perioadă. Concursul se va desfășura în data de 15 noiembrie a.c. Selecția celor 100 de participanți se va realiza pe baza unei scrisori de intenție, care trebuie trimisă, la adresa hadrian.arion@gmail.com, până la data de 31 octombrie.

Conform regulamentului postat pe site-ul IȘJ Cluj, concursul se va desfășura în trei etape, după următorul format: Elevii vor fi repartizați în serii de câte 10 și vor  primi spre rezolvare cinci întrebări pentru fiecare serie (trei întrebări cu conținuturi referitoare la personalitățile naționale și două cu referire la personalitățile clujene). Din fiecare serie se vor califica în etapa următoare, în ordinea descrescătoare a punctajelor, primii cinci concurenți. În etapa a doua se vor constitui cinci serii a câte 10 concurenți, care vor  primi spre rezolvare cinci întrebări. Din fiecare serie se vor califica în etapa următoare (finală), în ordinea descrescătoare a punctajelor, primii doi concurenți. În finală vor participa cei mai buni 10 concurenți, care vor primi spre rezolvare cinci întrebări, cu conținuturi referitoare la personalitățile naționale și la personalitățile clujene. Întrebările vor fi cu variante multiple de răspuns, de completare/cu răspuns scurt și de identificare/adevărat-fals.

La finalul concursului se vor acorda trei premii și șapte mențiuni. Premiile și mențiunile vor fi în bani. Toți concurenții vor beneficia de diplome de participare și cărți din domeniul istoriei locale sau naționale.

Documentele care conțin personalitățile naționale și personalitățile clujene la care vor face referire întrebările concursului pot fi consultate pe site-ul IȘJ Cluj.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie