Concurs în domeniul educației digitale: DigiEduHack

Elevi, studenți, profesori, cercetători, antreprenori etc. se pot înscrie, până în 25 septembrie a.c., la un concurs în domeniul educației digitale (DigiEduHack), organizat, în 3 octombrie, de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), în cadrul Planului de acțiune privind educația digitală al Comisiei Europene.

Potrivit organizatorilor, inițiativa se va axa pe viitorul educației în epoca digitală și va reuni echipe din domeniile educației și inovării, pe parcursul unor serii de evenimente ce se vor desfășura simultan în Europa și în afara acesteia. Peste 50 de echipe vor avea ocazia de a identifica soluții la provocările specifice presupuse de cele trei priorități ale Planului de acțiune privind educația digitală: o mai bună utilizare a tehnologiei digitale pentru predare și învățare; dezvoltarea competențelor digitale; îmbunătățirea procesului educațional printr-o analiză mai eficientă a datelor.

DigiEduHack este deschis „tuturor celor interesați să se înscrie ca gazde ale evenimentului: ministere, școli, universități, ONG-uri și companii implicate în educație”.

Primele trei echipe care vor identifica cele mai bune soluții vor câștiga câte un premiu în valoare de 5000 de euro.

Detalii, pe site-ul evenimentului, https://digieduhack.com/en/

M. T.

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *