Concertul Orchestrei de Tineret Haute Bretagne

joi 18 iulie, 19. 00 * Sala Radio Cluj


Orchestra de Tineret din Haute Bretagne (OJHB) a luat fiinţă la Rennes în anul 1985, target – ul principal fiind cel de a oferi tinerilor instrumentişti cadrul adecvat de manifestare şi punere în valoare a talentului lor.

Sunt 60 de tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 25 de ani, elevi ai liceului de profil şi studenţi ai Conservatorului din Rennes, tineri pentru care muzica este un scop în sine.

Doi sunt dirijorii, mă refer la Gaetan Manchon (dirijor al Orchestrei simfonice), respectiv David Nicolas (dirijor al ansamblului de chitări), două orchestre cu repetiţii zilnice, concerte în Franţa şi nu numai. Afirmaţia se suţine prin numeroasele invitaţii, Orchestra de Tineret din Haute Bretagne susţinând concerte pe între mapamondul: China (2007 şi 2010), Coreea de Sud, japonia, Statele Unite, Brazilia, Anglia, Suedia, Slovenia, România (în acest din urmă caz fiind vorba despre o cooperare artistică în cadrul Sezonului România – Franţa).

Repertoriul este vast, acoperind areale muzicale din cele mai diverse de la simfonic, operă şi operetă la jazz, cine – concert, musical,… Iar dacă e să exemplific, atunci sunt de amintit compozitori precum Ceaikovski, Sauguet, Puccini, Astor Piazzolla, Aron Copland, Galliano, Albeniz, Paisiello, Schumann, Arvo Part, Olivier Bensa, Vladimir Cosma,…

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie