Concertul de deschidere a stagiunii 2017 – 2018 la Filarmonica de Stat „Transilvania”

Filarmonica de Stat „Transilvania” revine cu primul concert al stagiunii 2017-2018, aşteptată cu nerăbdare de melomanii clujeni.

Concertul de joi, 14 septembrie, este organizat în parteneriat cu Festivalul Internaţional „George Enescu”, prilej cu care îi avem invitaţi la Cluj pe dirijorul Dennis Russell Davies şi pe tânărul pianist Aaron Pilsan. Programul serii va fi unul dedicat muzicii moderne, cu lucrări de Cornel Ţăranu, Thomas Larcher şi Elliot Goldenthal. Cristian Hodrea va fi prezent şi el pe scena Colegiului Academic, în rolul de recitator în cadrul lucrării Cantus Gemellus, de Cornel Ţăranu. În aceeaşi formulă, orchestra clujeană va concerta în data de 16 septembrie la Bucureşti, în cadrul festivalului George Enescu.

Concertul va avea loc la Colegiul Academic, începând cu ora 19. 00

Tânărul pianist austriac Aaron Pilsan a beneficiat de îndrumarea celebrului pedagog Karl-Heinz Kämmerling, în prezent fiind student la Conservatorul din Hanovra, la clasa profesului Lars Vogt.

De asemenea, a participat la cursurile de măiestrie susţinute de Alfred Brendel, András Schiff şi Maria Joăo Pires.

A fost invitat la Festivalul „Menuhin” din Gstaad, la Festivalul de la Schwetzingen, la Festivalul „Schubertiade” din Hohenems, Piano Festival Ruhr, Festivalul „Mozart” din Würzburg, Festival aux Jacobins din Toulouse, Festival La Roque d’Anthéron. A cântat în săli din Zürich, Tokyo, München, Berlin, Paris şi New York.

Baritonul Cristian Hodrea a absolvit Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă”, urmând ulterior cursurile Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, secţia oboi (la clasa lui Aurel Marc) şi apoi secţia canto (clasa lui Marius Budoiu). În prezent, este solist al Operei Naţionale Române din Cluj şi doctorand al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”. În 2006, a participat la cursurile de măiestrie susţinute de Mariana Nicolesco la Brăila, iar în 2007 a fost distins cu Premiul Special „Sigismund Toduţă” la concursul de interpretare cu acelaşi nume din oraşul nostru.

Dennis Russell Davies este dirijorul principal al Orchestrei Bruckner şi al Operei din Linz, dar şi al Orchestrei simfonice din basel. De-a lungul carierei artistice de peste 45 de ani, Russell Davies a dirijat ansambluri simfonice şi camerale de mare renume precum orchestrele din Cleveland, Philadelphia, Chicago, San Francisco, Boston, Filarmonicile din New York, München şi Berlin, Gewandhaus Orchester Leipzig, Orchestra Regală Concertgebouw, Konzerthausorchester Berlin, Filarmonica din Dresda, Orchestra Naţională a Spaniei, Filarmonicile din New York, Berlin şi Munchen,…

Joi, 14 septembrie 2017, ora 19,
Colegiul Academic

Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”

Dennis Russell Davies dirijor

Aaron Pilsan pian

Cornel Ţăranu

Cantus Gemellus

Cristian Hodrea recitator

Thomas Larcher

Concertul pentru pian Böse Zellen

Elliot Goldenthal

Simfonia în sol diez minor

Eveniment realizat în parteneriat cu Festivalul Internaţional „George Enescu”.

Articole din aceeasi categorie