Concert tradițional de colinde, în Catedrala Mitropolitană

Vineri, 8 decembrie, de la ora 18:30, în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca va avea loc concertul tradițional de colinde „Și ne lasă gazdă-n casă”, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului. Evenimentul, prezentat de Grigore Sâmboan, își propune să aducă în atenția iubitorilor de folclor colindele tradiționale, așa cum se cântau mai demult în satele românești.

În concert vor evolua: Craii Măgurii, din Bucea (coordonator: pr. Mircea Dejeu), Tradiții Ormănene, din Orman (coordonator: Aurora Cosma), Cununa Munților, din Măguri Răcătău (coordonatori: Corina Cristuțiu și Daniel Rusu), alături de grupurile de colindători din Frata (coordonator: Lăcrimioara Pop), Negreni (coordonator: Florina Varadi) și Răchițele (coordonator: Marioara Boc). De asemeni, va fi prezent și grupul de interpreți clujeni „Colindăm la gazde bune” (coordonator: Ioana Breda Morar), format din angajați și colaboratori ai Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj: Mariana Morcan, Florin Bota, Ioana Breda Morar, Raul Oltean, Iulia Bucur, Grigore Sâmboan, Mădălina Mîrza și Adrian Socaciu.

În cadrul manifestării va fi lansat și un album CD, cu colinde și cântece de Crăciun din județul Cluj. CD-ul, intitulat „Și ne lasă gazdă-n casă”, a fost realizat în cadrul unui proiect coordonat de prof. dr. Mircea Cîmpeanu, șef birou cercetare, conservare și arhivare cultură și arte tradiționale.

M. T.

Articole din aceeasi categorie