Concert festiv al școlii de vară de educație muzicală integrativă, organizat la UBB

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai, împreună cu Asociația Music Camp International, organizează sâmbătă, 8 septembrie, concertul copiilor participanți la școala de vară de educație muzicală integrativă, ce s-a desfășurat la Cluj-Napoca, în perioada 3-8 septembrie.

În cadrul școlii de vară, cei 65 de elevi din ciclul gimnazial, participanți, au învățat să interpreteze la instrumente muzicale consacrate (vioară, violoncel, orf, clopoței clasici de rezonanță) și să cânte piese corale clasice. Alături de copii clujeni din familii obișnuite au frecventat programul și copii din familii cu o situația socială și economică vulnerabilă, a căror prezență a fost facilitată de Asociația „Căsuța Bucuriei”, Asociația ”Ecce Homo”, Asociația ”Emanuel” Dej, Centrul „Every Child” al Fundației Române pentru Copii, Comunitate și Familie (FRCCF), Complexul de Servicii pentru Recuperarea Copiilor cu Tulburări de Comportament Nr. 2 „Oblio” din Cluj-Napoca și Fundația „Pro Roma”. Programul a fost susținut din donații și prin munca voluntară a celor implicați.

Concertul festiv va avea loc de la ora 17:00, în sala Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai. Interpretarea copiilor va fi acompaniată de Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania.

Intrarea este liberă și deschisă publicului larg.

M. T.

Articole din aceeasi categorie