Concert de binefacere la Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca

Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca este gazda unui concert de binefacere care va avea loc vineri, 8 septembrie, de la ora 19.00, în Sala de Spectacole ”Dumitru Fărcaş”.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Creştină Agape, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca şi va fi susţinut de artiştii grupului folcloric „Zestrea Ardealului”, coordonat de prof.dr. Mariana Simionescu: Cornelia Ardelean-Archiudean, Lucia Potra, Marcel Avram, Alina Polae, Florian Roşcan, Amalia Codorean, Chindriş Ionuţ Suciu, Mariana Morcan, Ioan Dordoi, Maria Butilă.

”Concertul de binefacere este un bun prilej pentru a marca sărbătoarea Naşterii Sfintei Fecioare Maria sau Sfânta Marie mică, cum este cunoscută în popor, prin ceea ce defineşte mai bine identitatea noastră naţională şi ne ajunge direct la suflet şi anume muzica sacră, muzica populară şi patriotică, împreună cu portul popular românesc. Este demnă de remarcat iniţiativa organizatorilor de a se implica în repictarea unui lăcaş de cult şi de a conferi astfel evenimentului şi un scop caritabil, dincolo de de bucuria pe care artiştii o aduc în sufletul publicului”, a menţionat Flavius Milăşan, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca.

Concertul va cuprinde muzică sacră, populară şi patriotică şi are un scop caritabil, fondurile rezultate din vânzarea biletelor, urmând a fi folosite la repictarea Bisericii ortodoxe cu hramurile Sf. M. Mc. Gheorghe şi Sf. Mc. Varvara din comuna Floreşti, judeţul Cluj.

Articole din aceeasi categorie