Comuna Mintiu Gherlii – un adevărat şantier

Cine nu a trecut de mult prin comuna Mintiu Gherlii poate constata schimbările radicale intervenite în viaţa populaţiei. În centrul de comună, o şcoală modernă, un Cămin cultural reabilitat, cabinet medical reînnoit, o sală nouă şi mare pentru diferite evenimente, teren de minifotbal cu nocturnă şi o mică sală de sport, ca la oraş.

Cum s-a făcut timp frumos şi urmele iernii au trecut, edilii comunei s-au apucat de lucru. La Mintiu Gherlii, pe marginea drumurilor, utilajele lucrează la canalizare. În multe zone ţevile sunt deja în pământ. În satul Nima, la fel, cu menţiunea că acolo se introduce apa potabilă, după ce la Nima-Cătun problema s-a rezolvat deja. După cum ne spunea primarul comunei Mintiu Gherlii, Dumitru Oltean, în paralel se introduce apa din sursa Gilău şi în satul Salatiu, o altă localitate componentă a comunei de pe Someş. Astfel de investiţii vor fi realizate şi în satul Petreşti. Numai satul Pădureni (Ţop) nu va beneficia de astfel de investiţii, dar apa potabilă pentru locuitorii aşezării de pe dealul ce înconjoară Valea Someşului Mic este asigurată. Acolo trăiesc câteva familii în vârstă, drumul până sus fiind asfaltat acum doi ani, prin grija Primăriei.

S-a deschis timpul şi pe meleagurile mintioane, unde s-au demarat şi  acţiunile de înfrumuseţare a comunei. În această perioadă străzile localităţilor componete ale comunei au devenit adevărate şantiere, spre mulţumirea locuitorilor (dar nu şi a şoferilor!), care în curând vor avea apă şi canalizare în gospodăriile proprii.

SZ.Cs. 

Articole din aceeasi categorie