Comuna Iclod – mai curată și mai bine îngrijită

Totdeauna am avut respect faţă de edilii localităţilor rurale care, prin diferite mijloace şi măsuri, încearcă să se ridice la nivelul marilor oraşe. Sunt comunităţi mici, care fac paşi mari în această privinţă.

Exemplu concret pe această linie îl constituie comuna Iclod, unde primarul Emil Pârţoc ne întâmpină totdeauna cu noutăţi. Ori de căte ori trecem pragul administraţiei locale, are multe lucruri de scos în evidenţă. De astă dată amintim amplasarea, în diferite puncte ale localităţii Iclod, de containere ecologice pentru colectarea selectivă a deşeurilor. Deja sunt vizibile la ramificaţii de străzi sau în preajma unor magazine. Populaţia s-a obişnuit cu ele şi le foloseşte zi de zi. O iniţiativă bună a edililor iclozeni, preocupaţi şi la începutul acestui an de buna gospodărire şi de păstrarea curăţeniei.

Deocamdată, aceste containere se găsesc în satele Iclod, Fundătura şi Livada, dar în viitor vor fi amplasate și la Orman şi Iclozel.

Primăria comunei Iclod a distribuit recent pubele noi pentru fiecare gospodărie, de asemenea o iniţiativă lăudabilă, în procesul demarat încă acum câţiva ani în domeniul menţinerii curăţeniei atât în jurul caselor, cât şi pe domeniul public. Sunt măsuri eficiente, care au ca scop conştientizarea populaţiei în respectarea unor norme europene cu privire la crearea unui mediu sănătos şi curat.

Ce am observat în timpul deplasării noastre în comuna Iclod: copiii grădiniţei şi elevii Şcolii Gimnaziale sunt primii care respectă aceste norme şi aruncă sticlele goale numai şi numai în containerele din preajma unităţilor de învăţământ. Meritul cadrelor didactice este acela că popularizează la orele de dirigenţie noile măsuri luate de edilii comunei. Şi pe holurile şcolii am văzut anunţuri în această privinţă.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie