Competiţia MaST

Anul acesta Competiţia MaST s-a desfăşurat – cu participarea a 20 de şcoli din judeţ – în cadrul Zilelor municipiului Cluj-Napoca. În prima seară, s-au prezentat produsele (sîmbăta trecută, pe str. Kogălniceanu, în faţa UBB), iar apoi s-au prezentat portofoliile.

“MaST Networking, calitate în dezvoltarea competenţelor cheie de matematică, ştiinţe şi tehnologii” este un proiect cofinanţat din fondul social european POSDRU 2007- 2013, la care participă inspectoratele şcolare din Călăraşi, Cluj, Iaşi, Mehedinţi şi Sibiu, în parteneriat cu ARACIP, Asociaţia “Hermann Oberth”, Grupul de Iniţiativă pentru Învăţămîntul Fizicii şi un centru didactic din Klagenfurt  (Austria).

Dintre cele 20 de şcoli generale şi licee participante (din Cluj-Napoca, Turda, Dej, Gherla, Măguri-Răcătău, Copăceni, Tritenii de Jos şi Floreşti),  zece au obţinut punctajul minim al competiţiei, cele mai multe puncte revenind Grupului Şcolar “Alexandru Borza”, cu produsele sale din proiectul “Cosmetica verde” (săpunuri, săruri de baie, uleiuri), urmat de Grupul Şcolar de Protecţia Mediului, tot din Cluj-Napoca, cu “Unităţi mobile pentru managementul deşeurilor în oraşul verde”.

În fotografie: cîteva din produsele expuse de elevii de la Grupul Şcolar “Alexandru Borza” din Cluj-Nanoca

Articole din aceeasi categorie