Compania de Apă Someş SA are un nou director general

Inginerul Călin Neamţu este noul director general al Companiei de Apă Someş SA Neamţu a reuşit să ajungă în fruntea celui mai mare operator de servicii de alimenatre cu apă potabilă şi canalizare din Transilvania după ce a promovat concursul organizat în acest sens în perioada 15 martie-14 mai 2018. Printre criteriile de selecţie impuse pentru participarea la concurs s-au numărat experienţă de conducere de minim 10 ani în companii cu cifră de afaceri de peste 25 de milioane de lei şi experienţă în gestionarea unor proiecte de investiţii cu finanţare externă de minim 20 de milioane euro. Singurul care s-a prezentat la concursul pentru ocuparea funcţiei de director general al Companiei de Apă Someş SA a fost inginerul Călin Neamţu, care a deţinut până acum funcţia de director de producţie în cadrul companiei.

Până în prezent, în fruntea operatorului clujean de alimentare cu apă şi colectare-epurare ape uzate s-a aflat inginerul Dorin Ciatarâş. Acesta însă a ales în această primăvară să-şi încheie cariera în cadrul Companiei de Apă Someş SA după ce timp de 26 de ani a ocupat funcţia de director. Comania de Apă SOMEŞ S.A. deserveşte aproape trei sferturi de milion de locuitori din 8 municipii şi oraşe şi un număr în continuă creştere de localităţi rurale (165 la 1 ianuarie 2013) din judeţele Cluj şi Sălaj. În ultimii ani, compania a fost supusă unor ample programe de investiţii de dezvoltare şi modernizare, majoritatea acestora fiind finanţate cu fonduri europene.
Toate aceste investiţii au avut ca obiectiv principal infiinţarea de reţele de apă şi canalizare pentru acei locuitori din aria deservită care în prag de mileniu doi nu aveau aceste utilităţi vitale pentru orice comunitate civilizată, modernizarea reţelelor învechite care creau neajunsuri clienţilor, îmbunătăţirea continuă a calităţii apei, mediului şi a serviciilor catre clienţi.

C. PURIŞ

Articole din aceeasi categorie