Compania belgiană Sonaca face angajări la fabrica din Moldoveneşti

Inaugurată oficial la sfârşitul acestei săptămâni, fabrica din Moldoveneşti a companiei belgiene Sonaca funcţionează în prezent cu 30 de angajaţi, intenţiile conducerii firmei fiind de a angaja până la sfârşitul anului încă 70 de persoane.

Conform directorului general al Sonaca Aerospace Transilvania, Laurent Maroy, construcția fabricii din Moldovenești a durat 18 luni, primele linii de producție au fost puse în funcțiune la jumătatea lunii septembrie 2016, iar compania a avut timp inclusiv să planteze cireşi şi vişini în curtea fabricii. În prezent, unitatea are 30 de angajați, intenţia fiind de a angaja încă circa 70 de persoane până la finele acestui an, numărul total al angajaţilor putând ajunge la 200, în funcţie de dezvoltarea viitoare. „Fabrica Sonaca din Moldoveneşti este construită pe un teren cumpărat de noi, de 10.000 metri pătraţi, unde vom produce componente pentru avioane Airbus A320 şi pentru o companie din Brazilia. Fabricăm piese pentru bordul de atac al aripii. Investiţia totală este de 11,8 milioane de euro, din care aproape jumătate, 5,4 milioane de euro, este ajutor de la statul român.”, a declarat Laurent Maroy. De asemenea, compania Sonaca a beneficiat şi de sprijinul echipei Invest Romania, care a oferit asistență pe parcursul derulării acestui proiect.

La inaugurare au participat Thomas Baekelandt – ambasadorul Belgiei în România, Alexandru Petrescu – ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, dar şi Ioan Mărginean – primarul din Moldoveneşti.

Sonaca Aerospace Transilvania SRL este subsidiara locală a grupului belgian Sonaca SA, al cărui principal obiect de activitate este dezvoltarea, producția, ansamblarea și testarea de structuri și sisteme destinate industriei aerospațiale, destinate uzului civil și / sau militar. Printre acestea se numără componente ale aripilor aeronavelor sau fuselaje complexe. Sediul principal al Sonaca se află în Gosselies (Belgia), iar grupul belgian mai deține unități de producție în România, China, Canada, SUA și Brazilia.

V.D.

Articole din aceeasi categorie