Colegiul Medicilor din România susține inițiativa ministrului Sănătății, pentru eliminarea panourilor publicitare împotriva vaccinării

Colegiul Medicilor din România a anunțat că susține inițiativa ministrului Sănătății, Florian Bodog, pentru identificarea panourilor publicitare care promovează nevaccinarea.

„CMR și-a exprimat de fiecare dată opinia privind necesitatea vaccinării populației, fiind totodată unul dintre inițiatorii legii vaccinării. Vaccinarea a contribuit decisiv la scăderea mortalității și morbidității prin boli infecțioase, a dus la creșterea  substanțială a speranței de viață. În fiecare an circa 3 milioane de vieți sunt salvate prin vaccinare. CMR consideră că vaccinarea este un drept al copilului, necesar pentru a obține cea mai bună stare de sănătate posibilă și a nu fi expus în viitor pericolelor reprezentate de unele boli infecțioase grave” – se arată într-un comunicat al CMR, remis presei.

Prin intermediul aceluiași document, CMR amintește că în România se înregistrează o scădere îngrijorătoare a acoperirii vaccinale, „scădere care nu a putut fi atenuată chiar și în condițiile în care ne aflăm în plină epidemie de rujeolă, boală prevenibilă prin vaccinare”. „Peste 10.000 de persoane, în mare majoritate copii, s-au îmbolnăvit, iar 37 au decedat. Dintre cazurile înregistrate, 99% nu erau vaccinate sau erau vaccinate incomplet” – arată Colegiul Medicilor din România.

M. T.

Articole din aceeasi categorie