Colegiul Medicilor din România condamnă „orice campanie prin care este denigrată vaccinarea”

Colegiul Medicilor din România (CMR) condamnă orice campanie prin care este denigrată vaccinarea și susține sancționarea tuturor acțiunilor care pot avea consecințe grave asupra sănătății populației.

„Colegiul Medicilor din România susține imunizarea, ca masura profilactică cu cel mai mare succes din istoria medicinii, cu impact major în sănătatea publică prin prevenirea bolilor infecțioase grave, a complicațiilor sau a deceselor produse de acestea. Vaccinarea a contribuit decisiv la scăderea mortalității și morbidității prin boli infecțioase, a dus la creșterea  substanțială a speranței de viață. În fiecare an, circa 3 milioane de vieți sunt salvate prin vaccinare. O acoperire vaccinală optimă și constantă va duce, în timp, la eradicarea a numeroase boli infecțioase transmisibile” – susține CMR, într-un comunicat remis presei.

De asemeni, CMR consideră că vaccinarea „este un drept al copilului, necesar pentru a obține cea mai bună stare de sănătate posibilă și a nu fi expus în viitor pericolelor reprezentate de unele boli infecțioase grave”.

„Colegiul Medicilor din Romania a încurajat o reglementare legală solidă a activității de vaccinare, responsabilizarea clară a celor implicați, începând cu autoritățile, corpul profesional medical, dar și reprezentanții legali ai copiilor. Colegiul Medicilor din România își dorește ca aceste responsabilități să aibă ca rezultat, în primul rând, protejarea vieții copiilor, dar și a persoanelor adulte” – se mai arată în comunicat.

M. T.

Articole din aceeasi categorie