Colecţia de Istorie a Farmaciei din Cluj-Napoca a intrat în „Era Tehnologiei”

Colecţia de Istorie a Farmaciei din Cluj-Napoca a intrat de miercuri, 10 mai, în „Era Tehnologiei” – după cum s-a exprimat, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul general al MNIT, dr. Felix Marcu -, prin inaugurarea unui profil pe o platformă care va permite vizitatorilor să descarce şi/sau să acceseze online ghidaje multimedia bilingve (română şi engleză) de prezentare a Colecţiei, a celor mai interesante exponate, a activităţilor interactive oferite la muzeu şi a sălilor vechii farmacii.

Aceste ghidaje sunt disponibile cu ajutorul platformei izi.travel – un ghid turistic personal, creat, în 2011, de o echipă de olandezi susţinuţi de un investitor elveţian, prin intermediul căruia utilizatorii au acces la informaţii în format audio despre principalele atracţii turistice şi muzee din lume.

Cei care vor dori să aibă acces gratuit la ghidajele Colecţiei vor trebui doar să scaneze codurile QR amplasate în muzeu şi să acceseze paginile exponatelor sau ale traseelor. O altă variantă constă în instalarea aplicaţiei izi.travel pe smartphone sau tabletă, după care vizitatorul poate căuta Colecţia de Istorie a Farmaciei şi poate accesa exponatele sau traseele dorite.

Conform celor declarate de muzeograf dr. Ana-Maria Gruia, conţinutul platformei include text, imagini, înregistrări audio, teste educative online, toate ordonate şi pe trasee. Colecţia de istorie a Farmaciei este a doua instituţie muzeală din Cluj care are instalată platforma izi.travel.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie