ClujShorts 2018 * 23 – 29 aprilie. 47 de scurtmetraje în competiţia oficială pentru Trofeul ClujShorts!

Puţine zile ne mai despart până la startul celei de a 6 – a ediţii festivaliere, una care se anunţă de mare calitate a producţiilor, urmare a selecţiei riguroase şi responsabile. Şi când afirm acest lucru am în vedere faptul că au fost trimise peste 1000 de filme din toate colţurile lumii, din care au fost selecţionate în final un număr de 160 scurtmetraje, dintre care 47 în competiţia oficială.

Organizat de Asociaţia Persona – director festival Rareş Stoica -, ClujShorts 2018 propune pelicule din Statele Unite, Taiwan, Elveţia, Italia, Iran, Brazilia, Australia, Spania, Marea Britanie, Irlanda, India, Franţa, Lituania, Bulgaria, Malayisia,…, semn al interesului maxim de care festivalul se bucură deja, semn al aprecierii naţionale şi internaţionale.

12 sunt premiile acordate, de la Trofeul ClujShorts la premiul pentru cel mai bun film studenţesc, documentar, regie, montaj, scenariu, Premiul Juriului, cel mai bun film românesc, Premiul Presei, Premiul Asociaţiei Persona, Premiul Publicului, imagine.

România este prezentă în competiţie cu două filme, 2 lei 60, regia Camelia Popa, respectiv Written/Unwritten/Scris/Nescris în regia lui Adrian Silişteanu.

Camelia Popa a semnat până în prezent regia la şase filme de scurtmetraj. 2 lei 60 îi are în distribuţie pe Paul Ipate, Sorin Mihai şi Zita Moldovan, într-o poveste actuală ca temă, reinserţia socială a doi foşti deţinuţi.

Adrian Silişteanu a semnat imaginea la Fixeur, Undeva la Palilula, activitatea cinematografică reţinând şi contribuţii ca producător, scenarist, imagine, regie. Scenariul la Written/Unwritten este semnat de Claudia Silişteanu, în distribuţie figurând Sorin Mihai, Alina Şerban şi Elena Ursaru. Tema atinsă este una sensibilă, cu acţiune în lumea romilor, un tată pe cale să-şi piardă fiica minoră, după naşterea unui copil ilegitim.

Filmul în sine a obţinut 21 de premii, adăugăm şi alte cinci nominalizări, semn al aprecierilor. Mă opresc aici, urmând să revin asupra Festivalului internaţional ClujShorts pe măsură ce ne apropiem de 23 aprilie.

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie