Clujenii vor putea experimenta surdocecitatea, în cadrul unui cort senzorial, la UBB

Clujenii vor putea experimenta, pentru câteva minute, ce înseamnă să nu te poți baza pe văz și pe auz într-un univers cu totul special.

În cadrul unui cort senzorial, amplasat în două dintre clădirile UBB, legaţi la ochi și cu urechile acoperite, doritorii vor avea posibilitatea de a explora diferite obiecte și materiale care se adresează simțului tactil (texturi și forme diferite etc.), simțului olfactiv (plante aromatice) și gustativ (bomboane, fructe ș.a.). Evenimentul se înscrie într-o campanie de informare despre problematica persoanelor cu surdocecitate (dizabilitate vizuală și auditivă) ce se va desfășura la Cluj-Napoca în perioada 16 – 17 mai, în organizarea Biroului pentru Studenți cu Dizabilități din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, în parteneriat cu Sense International România.

Cortul senzorial va fi amplasat, în 16 mai, între orele 11:00 – 15:00, în clădirea centrală a Universității Babeș-Bolyai, iar în 17 mai, între orele 12:00 – 15:00, în clădirea Facultății de Psihologie și Științe ale Educației.

În cadrul aceleiași campanii, miercuri, 16 mai, de la ora 17:00, în Sala Club a Colegiului Academic va avea loc o seară dedicată exclusiv profesorului Vasile Adamescu, persoană cu surdocecitate (nevăzător și surd), alumnus UBB, susținător al drepturilor și incluziunii persoanelor cu surdocecitate din România. La eveniment vor lua cuvântul prof. univ. dr. Ioan Bolovan – prorectorul Universității Babeș-Bolyai, prof. univ. dr. Adrian Roșan – directorul Departamentului de Psihopedagogie Specială, Etelka Czondi – director Sense International Romania și prof. Silviu Vanda – Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca.

M. T.

Articole din aceeasi categorie