Clujenii sunt invitaţi să sărbătorească Ziua Europei şi Ziua Independenţei României

Ziua de 9 mai, care are o triplă însemnătate-Zilei Independenţei de Stat a României, Zilei Europei şi a Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial- va fi marcată la Cluj-Napoca printr-o serie de manifestări organizate de Prefectura Cluj şi de Primărie.  Astfel, joi, în Piaţa „Unirii’’, începând cu ora 11, va avea loc o ceremonie care va cuprinde următoarele momente: prezentarea onorului şi salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului Naţional al României și al Uniunii Europene, oficierea serviciului religios, alocuțiuni privind semnificația evenimentelor, interpretarea unor cântece, marşuri militare şi poezii patriotice specifice momentului de către Muzica Militară și reprezentanți ai Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, corurile elevilor Colegiului de Muzică „Sigismund Toduţă” şi Seminarului Teologic Ortodox Cluj-Napoca, defilarea gărzii de onoare şi a Muzicii Militare.

Ziua de 9 mai va fi marcată şi la Turda printr-o serie de activităţi.

În acest context, în zona centrală a municipiului, între orele 11.00 -13.30, pentru desfăşurarea în siguranţă a activităţilor, se va realiza închiderea circulaţiei, în intersecţiile: intersecţia str. Libertăţii cu str. Dr. Ioan Raţiu precum şi accesul din str. Dr. Ion Raţiu spre str. Libertăţii (aleile dintre blocuri) pentru a interzice accesul pe str. Libertăţii; intersecţia str. Bucovinei cu str. Andrei Mureşanu, pentru a interzice accesul pe str. Andrei Mureşanu cu excepţia riveranilor şi zona centrală blocată; intersecţia Piaţa Republicii  cu str. Mihai Eminescu şi str. Castanilor, lăsând liberă circulaţia pe str. Mihai Eminescu şi str. Castanilor; intersecţiile Piaţa Republici cu ieşirile str. Mircea cel Bătrân şi str. Gelu; intersecţia str. Petru Maior cu str. Abatorului pentru a interzice accesul pe str. Aurel Vlaicu cu excepţia riveranilor; închiderea circulaţiei se va executa de către Domeniul Public Turda şi cu dispozitive de la Poliţia Locală. Circulaţia autovehiculelor va fi deviată: pe direcţia Câmpia Turzii –Cluj-Napoca pe str. Dr. I. Raţiu; pe direcţia Cluj-Napoca –Câmpia Turzii pe str. General Dragalina.

C.P.

Articole din aceeasi categorie

One Response to Clujenii sunt invitaţi să sărbătorească Ziua Europei şi Ziua Independenţei României

  1. Enu

    Cred că pe vremuri Biserica avea decența de a nu își aduce prezența la sărbătorile comuniste, nu cred că se alătura sărbătoririlor URSS. Acum ar trebui clar să se delimiteze de „praznicele” noului URSS. Ar trebui să stea strict pentru imnul național și gata. Sau a devenit biserica sub IPS Andrei un alt instrument de manevră politică al maselor? Pe IPS Bartolomeu, nu l-am văzut făcând așa ceva.