Clujeanca Dana Varga rămâne alături de Viorica Dăncilă

ALDE a anunţat joi că Dana Varga, consilier al prim-ministrului, a fost sancţionată de conducerea partidului, la începutul lunii august, pentru că ar fi distribuit pe contul său de Facebook un colaj de fotografii „inadecvate”.
De asemenea, conducerea ALDE a cerut premierului Viorica Dăncilă să o demită pe Dana Varga din funcţia de consilier de stat cu responsabilităţi în problematica minorităţilor.
„Imediat după ce, pe data de 5 august, doamna Dana Varga a distribuit pe contul său de Facebook un colaj de fotografii inadecvate, s-a hotărât sancţionarea ei în forurile statutare ale ALDE. În acelaşi timp, conducerea ALDE a cerut premierului Viorica Dăncilă să o demită din funcţia de consilier pe doamna Dana Varga. Premierul Viorica Dăncilă a ales să nu dea curs solicitării ALDE până în prezent”, se arată într-un comunicat ALDE, transmis joi AGERPRES.
Dana Varga a anunţat joi pe Facebook că şi-a depus demisia din ALDE, „după 13 ani de implicare politică”.
„Nu am luat această decizie pentru funcţia mea, ci pentru că nu pot continua politica fără demnitate, fără principii adevărate, fără implicare continuă, fără comunicare şi, în niciun caz, cu prejudecăţi din partea unor colegi. (…) Ultimele decizii ale ALDE: de a ieşi de la guvernare şi de a susţine un candidat independent, care o să facă politică într-un rol de ‚comedie’, sunt lucruri greu de înţeles, nu numai pentru mine, ci pentru un întreg electorat. De ce Mircea Diaconu şi nu Călin Popescu-Tăriceanu?”, a scris Varga.

Articole din aceeasi categorie