Cluj va fi gazda unui eveniment sportiv de gală

  • O echipă formată din legendele Barcelonei de după 1990 va disputa un meci demonstrativ pe „Cluj Arena” împotriva „Generaţiei de Aur”, din care nu vor lipsi consacraţii Gică Hagi, Gică Popescu, Ioan Ovidiu Sabău, Adrian Ilie, Cristian Chivu, Bogdan Stelea, Ionuţ Lupescu, Florin Răducioiu ori Viorel Moldovan.

 

Gică Popescu este cel care a făcut „lipeala” ca Generaţia de Aur să înfrunte legendele Barcelonei

În cadrul conferinţei de presă Sports Festival, desfăşurată ieri, la Cluj, şi la care au participat doi dintre marii fotbalişti din istoria naţionalei României, respectiv Gică Popescu şi Ioan Ovidiu Sabău, a fost anunţat faptul că prima ediţie a evenimentului, care va avea loc în perioada 14-17 iunie, va cuprinde în program un super-meci de fotbal între o echipă ce va avea în componenţă jucători ai „Generaţiei de Aur” şi o alta a legendelor grupării spaniole FC Barcelona. Este ştiut faptul că singurii români care au evoluat pentru gruparea „Blau-Grana” au fost cei mai cunoscuţi cumnaţi din fotbalul românesc, Gică Popescu şi Gică Hagi. Primul a fost chiar căpitan al catalanilor, postură din care a câştigat Cupa Cupelor în 1997, după o finală cu Paris Saint Germain. Popescu a împărţit acelaşi vestiar pe „Camp Nou” cu Ronaldo, Ferrer, Figo, Stoicikov, Luis Enrique, Fernando Couto, Vitor Baia şi actualul antrenor al campioanei Angliei, Manchester City, Pep Guardiola.

„Baciul” a dezvăluit, deşi nu era greu de anticipat, că va evolua atât pentru naţionala României, cât şi pentru legendele Barcelonei. Meciul propriu-zis va avea loc pe 16 iunie, pe „Cluj Arena” şi este de aşteptat ca tribunele să fie arhipline. Iniţiatorul conceptului Sports Festival este Mirel Alexa, care a dezvăluit că în cadrul evenimentului de la jumătatea lunii iunie vor fi promovate aproximativ 20 de discipline, de la deja consacratul fotbal la sportul naţional, care este oina. Alături de Ioan Ovidiu Sabău, Gică Popescu şi Mirel Alexa, la întâlnirea cu jurnaliştii a fost prezent şi edilul oraşului, Emil Boc. Să mai scriem că 6000 de bilete sunt disponibile în regim early bird pe www.sportsfestival.com şi www.entertix.ro  la preţurile de 25, 50, 130 şi 500 de lei.

 

Cristian FOCŞANU

 

Articole din aceeasi categorie