Clubul Copiilor Gherla – trei locuri I la un concurs meşteşugăresc

Zilele trecute, în Piaţa Teatrului din municipiul Târgu Mureş a avut loc, în organizarea  Şcolii Gimnaziale „Friedrich  Schiller” din localitate, cea de a treia ediţie a proiectului „Tezaur folcloric – Izvorul dăinuirii noastre”, un adevărat concurs al tinerilor meşteşugari, coordonatorul proiectului fiind prof. Natalia Stoica.

Au participat reprezentanţii a 11 judeţe din ţară, printre care s-a aflat şi Clubul Copiilor din Gherla. În total, s-au întrecut în cadrul mai multor probe 230 de copii şi tineri specializaţi în arta meşteşugărească.

Încă la vârste fragede, membrii Cercului machete şi confecţionate podoabe şi obiecte decorative, de la Clubul Copiilor Gherla, coordonaţi de profesoara Daniela Katona, au avut o evoluţie de succes, toţi trei participanţi câştigând premiul I. Tania Cornea a ocupat locul I la podoabe mărgele (clasele V-VIII), Matei Cornea fiind primul la metaloplastie (clasele I-IV), iar  Andrei Cornea din clasa I a fost declarat cel mai bun la pictură pe mobilier.

Performanţe excelente ale talentaţilor copii gherleni, care şi în 2018 au onorat cu cinste acest proiect important în educaţia estetică şi artistică a  tinerilor.

Obiectele realizate în cadrul proiectului au fost expuse la Secţia copii a Bibliotecii Judeţene Mureş. Printre exponate, la loc de cinste se află şi lucrările micilor artişti gherleni.

În ziua de 25 mai 2019, membrii cercului artistic din cadrul Clubului Copiilor Gherla vor fi prezenţi şi la faza judeţeană a Olimpiadei Meşteşuguri Artistice Tradiţionale, unde în anii precedenţi au obţinut rezultate bune.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie