Clinica Nova

Cluj-Napoca este singurul oraş din România care dispune de cea mai performantă aparatură pentru diagnosticarea şi tratarea acufenelor, vertijului, ameţelilor, instabilităţii şi tulburărilor de mers cauzate de afecţiuni ale urechii interne.
Clinica Nova Explorări ORL este prima clinică din Transilvania care oferă un bilanţ complet al urechii interne, atât audiologic cât şi vestibular (de echilibru). Clinica funcţionează din luna mai 2018 şi la Cluj-Napoca şi este dotată cu aparatură de înaltă performanţă de ultimă generaţie, unică în Transilvania si in Romania. Specialiştii clinicii pot efectua peste 15 teste specifice urechii interne în baza cărora pot stabili diagnostic de mare precizie şi tratamente personalizate.
Am gândit să înfiinţăm aici acest Centru de Excelenţă pentru diagnosticarea afecţiunilor urechii interne, tulburărilor de echilibru şi de mers, deoarece Clujul este un centru universitar în continuă dezvoltare şi care deserveşte mai multe judeţe ale Transilvaniei. Pentru a fi accesibili tuturor pacienţilor cu afecţiuni în domeniul nostru de activitate (ORL) am încheiat contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Astfel, pacienţii cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau alţi specialişti pot beneficia de consult gratuit. Decontarea este posibilă în limita testelor aprobate prin contractul cadru, restul serviciilor noastre fiind cu plată (între 50 şi 250 de lei). (Ioana Alexandra Vodă, medic primar ORL, competenta in otoneurologie Paris- 2015, membru al Societăţii Internaţionale de Otoneurologie ).
Scaunul 3 D- TRV, platforma Eclipse ABR-OEA echipată complet, modulul pentru videonistagmografie (VNG) aparatul pentru testarea acuităţii vizuale dinamice (AVD) şi platforma dinamică computerizată (PDC) sunt echipamente aflate în dotarea clinicii, unice în Romania. Sunt cele mai moderne aparate pentru examinarea ORL si diagnosticare, dar mai ales pentrul tratamentul nemedicamentos, de reabilitare a funcţiilor vestibulare, de simetrizare a informatiilor, de stabilizarea imaginilor pe retina – cazul osciplopsiilor, redarea unui mers stabil, normal, de inlaturare a dependentei vestibulare.
Doar la Clinica Nova Explorări ORL din Cluj-Napoca, în exclusivitate pentru România, funcţionează şi un dispozitiv de verificare şi reeducare a acuităţii vizuale dinamice, de fixare şi păstrare a imaginii pe retină, în situaţia în care noi ne miscam sau obiectele se misca in jurul nostru. Platforma Dinamică Computerizată (PDC), unică în Transilvania, permite testarea echilibrului pacienţilor în doar 2 minute.
La Cluj-Napoca, Clinica Nova Explorări ORL funcţionează zilnic, de luni până vineri, de la ora 8-20, la demisolul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj, strada Viilor 46-50. Programările se fac la numărul de telefon 0364 881 531.
http://clinicanova.ro/ Detalii: Dr. Ioana Alexandra Vodă (ORL)- tel. 0771 419766

Articole din aceeasi categorie