CJ Cluj promite „195 de echipamente și aparaturi medicale ultramoderne” pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență

Consiliul Județean Cluj a anunțat, luni, că a câștigat un nou proiect cu finanțare europeană, care vizează dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

„Finanțarea europeană nerambursabilă va fi utilizată pentru achiziționarea a 195 de echipamente și aparaturi medicale ultraperformante, de ultimă generație. Acestea vor fi date în folosință în cadrul a 11 secții și specializări ale Ambulatoriului, localizate în corpurile de clădire de pe strada Clinicilor numerele 3-5” – informează CJ Cluj.

Potrivit sursei citate, valoarea totală a proiectului este de 13.182.344 lei, din care 10.486.735 lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă a Uniunii Europene. Cofinanțarea asigurată din bugetul propriu al Consiliului Județean Cluj este de 2.695.609 lei.

Proiectul a fost depus spre finanțare și a fost declarat câștigător în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Obiectivul Specific 8.1 – Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate „Operațiunea A – Ambulatorii”.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj este una dintre cele mai mari unităţi sanitare cu paturi din România. În prezent, acesta deservește urgențele pentru regiunea de nord-vest a țării.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie