CJ Cluj: Peste 3,2 milioane de euro investiți în reabilitarea termică a Școlii Speciale SAMUS

Cele cinci clădiri ale Școlii Profesionale Speciale SAMUS – internat, cantină, școală, atelier și sală de sport cu bază de recuperare – vor fi reabilitate termic, prin două proiecte cu finanțare europeană, nerambursabilă – a anunțat Consiliul Județean Cluj, sub a cărui autoritate funcționează școala. Contractele au fost deja semnate de președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

„Reabilitatera se va face prin izolarea termică a fețelor exterioare ale elementelor componente ale anvelopei, în vederea reducerii consumurilor de energie din surse convenționale și diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră. Aceste operațiuni au rolul de a reduce consumul anual specific de energie calculat, astfel încât pentru încălzirea internatului, a școlii, atelierului și a sălii de sport cu bază de recuperare, acesta va scădea sub 150 kWh/mp arie utilă, iar cel pentru încălzirea cantinei va scădea sub 200 kWh/mp arie utilă, în condiții de eficiență economică. Nu în ultimul rând, prin intermediul proiectului se vor instala panouri solare, în scopul creșterii eficienței clădirilor” – se precizează într-un comunicat al CJ Cluj, remis, marți, presei.

Cele două proiecte au o valoare totală de 15.264.798,26 lei, din care 11.390.190,83 lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă, contribuția proprie a Consiliului Județean Cluj fiind de 4.102.411,25 lei.

M. T.

Articole din aceeasi categorie