CJ Cluj: Perioada de depunere a cererilor de finanțare pentru entitățile non-profit se apropie de final

Vineri, 16 martie 2018, este ultima zi în care entitățile non-profit – organizații nonguvernamentale, asociații și fundații fără scop lucrativ, precum și entitățile publice care implementează programe și proiecte din sfera tineretului și activităților socio-educaționale, a sportului, culturii și cultelor religioase recunoscute în România, dar și din sfera Centenarului Marii Uniri – au posibilitatea să depună la Consiliului Județean Cluj cereri în vederea obținerii finanțărilor nerambursabile din fonduri publice județene. Cererile pot fi depuse până la ora 13:30.

Potrivit unui comunicat al CJ Cluj remis, marți, presei, pentru programele și proiectele din sfera tineretului și a activităților socio-educaționale a fost alocată suma de 500.000 de lei, pentru susținerea structurilor sportive suma disponibilă este de 1.200.000 de lei, iar pentru programele, proiectele și acțiunile organizate în domeniul cultural s-au alocat 500.000 de lei. Unităților aparținând cultelor religioase recunoscute legal le-a fost repartizată suma de 2.000.000 de lei, iar pentru „a marca în mod corespunzător Centenarul Marii Uniri” și pentru a facilita organizarea de acțiuni și activități specifice acestui domeniu este alocată suma de 300.000 de lei.

Informațiile privind entitățile eligibile, formularele-tip care trebuie completate, documentele ce trebuie anexate în sprijinul cererilor de finanțare, precum și alte reguli instituite prin regulamentele specifice pot fi consultate în pagina web a Consiliului Județean Cluj, secțiunea Formulare –  www.cjcluj.ro/formulare/.

„După finalizarea evaluării proiectelor, pe site-ul oficial al forului administrativ județean va fi afișată lista entităților ale căror proiecte îndeplinesc condițiile cerute pentru acordarea de finanțare și suma propusă a fi alocată fiecărei organizații în parte, cu propunerea de aprobare prin hotărâre, în cadrul unei ședințe a deliberativului județean. Totodată, aceste structuri non-profit vor fi înștiințate atât în scris, cât și în format electronic, despre aprobarea finanțării programului propus, valoarea finanțării, precum și despre alte aspecte legate de implementarea în condiții corespunzătoare a proiectului” – se precizează în comunicatul CJ Cluj.

M. T.

Articole din aceeasi categorie