Circa 3 kilograme de substanţe psihoactive confiscate în urma unor percheziţii, la Cluj

Circa 3 kilograme de substanţe psihoactive au fost ridicate marţi de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Cluj, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, în urma unor percheziţii.

„La data de 11 aprilie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, sub coordonarea procurorilor DIICOT – ST Cluj, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – IGPR, au efectuat 19 percheziţii domiciliare în judeţul Cluj, la locuinţele unor persoane bănuite de operaţiuni cu substanţe psihoactive. În urma acestora, au fost descoperite şi ridicate circa 3 kilograme de substanţe psihoactive, 50 de plicuri cu substanţe psihoactive, 3 cântare şi instrumente de consum. De asemenea, au fost ridicaţi 20.210 lei, 2.305 euro şi 20 de lire sterline” – informează IGPR.

În urma acţiunii, poliţiştii au pus în executare 16 mandate de aducere, fiind audiate 16 persoane cu vârste cuprinse între 19 şi 61 de ani, din Cluj-Napoca şi Alba Iulia. În privinţa acestora există suspiciunea că, în perioada 2015-2017, ar fi procurat şi pus în vânzare substanţe psihoactive.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu substanţe psihoactive.

Acţiunile au fost sprijinite de poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic – IPJ Cluj şi jandarmi din cadrul GMJ Cluj.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie