Circa 12.000 de voluntari clujeni, participanți la Ziua de Curățenie Națională

Circa 12.000 voluntari clujeni, dintre care 4.349  voluntari din școli, 752 de voluntari din companii și 515 voluntari din rândul autorităților au participat sâmbătă, 15 septembrie, la Ziua de Curățenie Națională „Let`s Do It, Romania!”.

Potrivit unei informări a Consiliului Județean Cluj, la nivelul județului au fost implicate 57 de localități, instituțiile participante fiind: Consiliul Județean Cluj, Instituția Prefectului Cluj, primăriile municipiilor Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii, Dej și Gherla, Primăria orașului Huedin, primăriile a 53 comune, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Agenția pentru Protecția Mediului Cluj, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Cluj, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Jandarmeria, Armata Română, Penitenciarul Gherla, Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan”, Direcția de Sănătate Publică, Apele Române – prin Administrația Bazinală de Apă Someș – Tisa și Administrația Bazinală de Apă Mureş, Direcția Silvică, Salvamont, Salina Turda.

,Am fost copleșiți de susținerea pe care a avut-o Let`s Do It, Romania! într-un an dificil din foarte multe puncte de vedere, de la contextul politic și social, la diverse provocări din partea vremii sau organizatorice. Cu toate acestea, am reușit cea mai mare mobilizare de până acum. Chiar dacă, aparent, vorbim despre o singură zi de curățenie pe an, efectele ei se văd mult după, în mentalitatea oamenilor despre deșeuri și despre puterea de a schimba în bine România. În urma ei rămân conștiința civică și respectul față de natură. Mulțumim tuturor celor care au dat câteva ore din timpul lor de week-end pentru Let`s Do It, Romania!”, a declarat Ionuț Iordăchescu, Project Manager.

Articole din aceeasi categorie